W cenie przyjęcia weselnego oferujemy:
- obiad dwudaniowy z deserem, zimną płytę, ciepłą kolację i trzy gorące przekąski
- lampka wina musującego dla wszystkich gości w czasie ceremonii powitalnej
- pokój dla Nowożeńców
- śniadanie dla Nowożeńców serwowane do pokoju
- parking
Dodatkowo odpłatnie oferujemy:
- bufet śląski (patery mięs i wędlin tradycyjnych i pieczonych, wybór sałat, pikli)
- bufet wędzonych ryb podanych na lustrze
- pokaz sztucznych ogni
- wykwalifikowaną opiekę nad dziećmi
- promocyjne ceny za nocleg dla Gości Weselnych
Powitanie chlebem i solą, lampką wina musującego
Obiad
Zupy:
- Rosół z makaronem
- Krem cebulowy/ z brokułów/ z borowików
- Żurek śląski na wędzące z jajkiem
Dania mięsne:
- Rolady wołowe/wieprzowe faszerowane boczkiem, cebulą i korniszonem
- Kaczka po staropolsku z jabłkiem i żurawiną
- Rolada z udźca indyka faszerowana mielonym mięsem oraz suszonymi owocami
- Pierś drobiowa z pikantnym nadzieniem w chrupiącej panierce (faszerowana pomidorem, szynką, serem)
- Kotlet devolaile
- Morszczuk zapiekany z podgrzybkami i serem
- Pieczenie wieprzowe/drobiowe faszerowane
Dodatki:
- Kluski śląskie, ziemniaki, ziemniaczane kuleczki, ziemniaki zapiekane, frytki
Surówki:
- Bukiet surówek/ sałatek sezonowych
- Kapusta zasmażana
Deser
- Puchar lodowy lub sałatka z owoców z bitą śmietaną lub pana cotta z musem truskawkowym
Przerwa kawowa
- Kawa/ herbata
- Wybrane ciasta
- Owoce
- Tort weselny
Zimna płyta
- Płyty mięsiw na zimno ( pieczenie faszerowane; piczeń z karkówki; pasztety)
- Płyty wędlin i kiełbas domowych
- Półmisek kolorowych galantyn z ryb, warzyw i drobiu
- Mozzarella z pomidorami i bazylią
- Dorsz w zalewie octowej/ Klopsiki rybne
- Śledź na 2 sposoby ( w śmietanie/ w oleju/ po kaszubsku)
- Tymbalik drobiowy
- Tradycyjna sałatka jarzynowa/ sałatka bawarska
- Sałatka gyrosowa/ sałatka z gillowanym kurczakiem i dresingem vinegrette
- Sałatka makaronowa z selera naciowego z wędzonym łososiem/szynką / sałatka ryżowa z łososiem
- Mini przekąski z pastami serowymi/ rybnymi / nuggetsy z kurczaka z dipem oraz paluchami chlebowymi
- Pikle marynowane, pieczywo mieszane
Kolacje
- Rolada z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą podana z zapieczonym ziemniakiem z masłem ziołowym i surówka z sałaty lodowej z dresingiem vinegrete
- Stek ze schabu w miodzie i musztardzie podany z ziemniaczanymi zapiekanką oraz surówką z czerwonej kapusty
- Szaszłyk drobiowy/ z polędwicy wieprzowej z talarkami ziemniaczanymi oraz surówką colesław
- Schab po kasztelańsku podawany z ryżem na ostro oraz sałatką z kapusty pekińskiej
Gorące przekąski
- Żurek zabielany po śląsku z pieczywem
- Barszcz czerwony z pasztecikami i krokiecikami
- Bigos staropolski z kiełbaskami i pieczywem
- Zupa gulaszowa z pieczywem
- Strogonow z wieprzowiny z pieczywem
Menu jest w formie wyboru:
- Zupy - wybieramy 1 zupę
- Dania główne + dodatki – wybieramy 4 rodzaj mięs + 3 rodzaje dodatków
- Deser – wybieramy 1 deser
- Kolacje – wybieramy 1 kolację
- Gorące przekąski – wybieramy 3 przekąski