Koszt przyjęcia weselnego – 160 zł od osoby; w tygodniu -15%

W cenie przyjęcia weselnego oferujemy:
  • obiad dwudaniowy z deserem, zimną płytę, ciepłą kolację i trzy gorące przekąski
  • lampka wina musującego dla wszystkich gości w czasie ceremonii powitalnej
  • pokój dla Nowożeńców
  • śniadanie dla Nowożeńców serwowane do pokoju
  • parking
Dodatkowo odpłatnie oferujemy:
  • bufet śląski (patery mięs i wędlin tradycyjnych i pieczonych, wybór sałat, pikli)
  • bufet wędzonych ryb podanych na lustrze
  • pokaz sztucznych ogni
  • wykwalifikowaną opiekę nad dziećmi
  • promocyjne ceny za nocleg dla Gości Weselnych
Każdą uroczystość przygotowujemy indywidualnie, stosownie do oczekiwań i potrzeb naszych gości.




Powitanie chlebem i solą, lampką wina musującego

Obiad

Zupy:
  • Rosół z makaronem
  • Krem cebulowy/ z brokułów/ z borowików
  • Żurek śląski na wędzące z jajkiem

Dania mięsne:
  • Rolady wołowe/wieprzowe faszerowane boczkiem, cebulą i korniszonem
  • Kaczka po staropolsku z jabłkiem i żurawiną
  • Rolada z udźca indyka faszerowana mielonym mięsem oraz suszonymi owocami
  • Pierś drobiowa z pikantnym nadzieniem w chrupiącej panierce (faszerowana pomidorem, szynką, serem)
  • Kotlet devolaile
  • Morszczuk zapiekany z podgrzybkami i serem
  • Pieczenie wieprzowe/drobiowe faszerowane

Dodatki:
  • Kluski śląskie, ziemniaki, ziemniaczane kuleczki, ziemniaki zapiekane, frytki

Surówki:
  • Bukiet surówek/ sałatek sezonowych
  • Kapusta zasmażana
Deser
  • Puchar lodowy lub sałatka z owoców z bitą śmietaną lub pana cotta z musem truskawkowym
Przerwa kawowa
  • Kawa/ herbata
  • Wybrane ciasta
  • Owoce
  • Tort weselny
Zimna płyta
  • Płyty mięsiw na zimno ( pieczenie faszerowane; piczeń z karkówki; pasztety)
  • Płyty wędlin i kiełbas domowych
  • Półmisek kolorowych galantyn z ryb, warzyw i drobiu
  • Mozzarella z pomidorami i bazylią
  • Dorsz w zalewie octowej/ Klopsiki rybne
  • Śledź na 2 sposoby ( w śmietanie/ w oleju/ po kaszubsku)
  • Tymbalik drobiowy
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa/ sałatka bawarska
  • Sałatka gyrosowa/ sałatka z gillowanym kurczakiem i dresingem vinegrette
  • Sałatka makaronowa z selera naciowego z wędzonym łososiem/szynką / sałatka ryżowa z łososiem
  • Mini przekąski z pastami serowymi/ rybnymi / nuggetsy z kurczaka z dipem oraz paluchami chlebowymi
  • Pikle marynowane, pieczywo mieszane
Kolacje
  • Rolada z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą podana z zapieczonym ziemniakiem z masłem ziołowym i surówka z sałaty lodowej z dresingiem vinegrete
  • Stek ze schabu w miodzie i musztardzie podany z ziemniaczanymi zapiekanką oraz surówką z czerwonej kapusty
  • Szaszłyk drobiowy/ z polędwicy wieprzowej z talarkami ziemniaczanymi oraz surówką colesław
  • Schab po kasztelańsku podawany z ryżem na ostro oraz sałatką z kapusty pekińskiej
Gorące przekąski
  • Żurek zabielany po śląsku z pieczywem
  • Barszcz czerwony z pasztecikami i krokiecikami
  • Bigos staropolski z kiełbaskami i pieczywem
  • Zupa gulaszowa z pieczywem
  • Strogonow z wieprzowiny z pieczywem
Menu jest w formie wyboru:
  • Zupy - wybieramy 1 zupę
  • Dania główne + dodatki – wybieramy 4 rodzaj mięs + 3 rodzaje dodatków
  • Deser – wybieramy 1 deser
  • Kolacje – wybieramy 1 kolację
  • Gorące przekąski – wybieramy 3 przekąski



Niespodzianka kulinarna GRATIS!!!
Ceny zawierają podatek VAT