Śniadania-Przystawki
- Kiełbaski śląskie na gorąco
- Kiełbasa z rusztu z cebulką
- Frankfuterki
- Jaja sadzone
- Jajecznica na maśle
- Jajecznica na bekonie
- Jajecznica na kiełbasie śląskiej
- Bogracz z wołowiny
- Fasolka po bretońsku
- Flaczki wołowe
- Bigos
- Ser żółty
- Wędlina (szynka, polędwica wędzona, itp. )
- Śniadanie firmowe (płyta wędlin, serów i warzyw, jajecznica lub kiełbaska, pieczywo, masło, kawa lub herbata)
- Omlety z różnym nadzieniem( z szynką, warzywami, czekoladą, powidłem, itp.- do wyboru)
- Masło:
-ziołowe
-czosnkowe
-śmietanowe
- Tosty z masłem czosnkowym
- Sandwich z serem i szynką
- Żurek na wędzące z jajkiem i pieczywem
- Befsztyk tatarski- wołowy z dodatkami smakowymi
- Śledź w sosie śmietanowo- jogurtowym z jajkiem
- Śledź w oliwie z cebulką i ogórkiem
Zupy
- Żurek śląski na wędzące z jajkiem
- Rosół z kury z makaronem domowym
- Bulion z żółtkiem
- Pieczarkowa z makaronem
- Barszcz z jajkiem
- Barszcz z pasztecikiem
- Barszcz czysty
- Pomidorowa z makaronem
- Flaczki wołowe
- Bogracz z wołowiny
- Fasolka po bretońsku
- Kremy:
grzybowy z grzankami
czosnkowy na śmietanie z grzankami
cebulowy z grzankami i żółtym serem
Dania główne
Drób
- Rolada zawijana z serem i pieczarkami
- Kotlet de'volaie z masłem smakowym
- Stek z drobiu marynowany w ziołach z grilla (duża porcja mięsa z grilla)
- Szaszłyk z polędwiczek drobiowych
- Grillowana pierś z kurczaka
- Filet z kurczaka z serem i pieczarkami
- Udko pieczone
- Kaczka pieczona po staropolsku podawana z jabłkiem i żurawiną
Wieprzowina
- Rolada zawijana z nadzieniem
- Szaszłyk z polędwicy
- Kotlet schabowy zapiekany z serem i pieczarkami
- Tradycyjny schabowy z pieczarkami
- Pieczeń z karkówki lub szynki
- Stek z schabu w miodzie i musztardzie (duża porcja mięsa z grilla)
- Wątróbka po wenecku w sosie na białym winie
- Wątróbka smażona z cebulką i jabłkami
- Żeberka duszone w sosie
- Golonka peklowana gotowana
- Kotlet schabowy po szwajcarsku
- Kotlet zawijany po chłopsku
- Karczek macerowany z grilla w przyprawach (duża porcja mięsa z grilla)
Wołowina
- Stek z polędwicy wołowej marynowany z zielonym pieprzem (duża porcja mięsa z grilla)
- Bogracz z wołowiny
- Rolada śląska zawijana z nadzieniem
Inne dania
- Placek ziemniaczany po zbójnicku (czas oczekiwania ok. 25 min)
- Pierogi:
- z nadzieniem z mielonego mięsa
- z kapustą i grzybami
Dania grillowe
- Mix grill (różne mięsiwa grillowane wraz z warzywami)
- Sękacz grillowy (mięsiwa grillowane wraz z boczkiem, grzankami i warzywami zapiekane z serem)
Ryby
- Filet z dorsza panierowany
- Pstrąg smażony na maśle
- Pstrąg pieczony w folii podawany z masłem czosnkowym
- Filet z dorsza saute z czosnkiem i warzywami z pieca
- Karp saute smażony na maśle
Zamówienia prosimy składać przy barze, dziękujemy!
Surówki i sałatki
- Surówka z białej kapusty
- Surówka z marchewki
- Surówka z kiszonej kapusty
- Sałatka z pomidorów z cebulką
- Sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka z buraczków
- Kapusta zasmażana z boczkiem
- Mizeria z ogórków
- Ogórek konserwowy
- Mix surówek- sałatek
- Warzywa gotowane
- Marchewka gotowana na gęsto z groszkiem
- Buraczki zasmażane ze śmietaną
- Kapusta zasmażana z grzybami
- Kapusta pekińska:
- z sosem jogurtowo czosnkowym
- z sosem winegret - Sałatka szefa kuchni (warzywa sezonowe grillowane mięso drobiowe, sos)
Dodatki
- Ziemniaki z wody z masłem
- Ziemniaki podsmażane z cebulką i bekonem
- Frytki
- Kluski śląskie
- Ryż po węgiersku
- Kasza z pieczarkami lub boczkiem
- Pieczarki z patelni
- Ciapkapusta
- Pieczywo
- Masło
- Ketchup, musztarda, chrzan
- Sosy na ciepło:
- z prawdziwych grzybów
- pieczarki w śmietanie
- sos pieczeniowy
- Sosy na zimno:
- winegret
- czosnkowy
- ziołowy
Desery
- Lody firmowe dekoracyjne
- Lody fantazyjne "Kaprys barmana"
- Sałatka owocowa
- Naleśniki z nadzieniem owocowym i bitą śmietaną
- Naleśniki z nadzieniem czekoladowym i bitą śmietaną
- Szarlotka z bitą śmietaną
- Szarlotka z lodami i bitą śmietaną
- Brzoskwinie w syropie z bitą śmietaną i czekoladą
Napoje gorące
- Kawa parzona Jacobs
- Kawa rozpuszczalna Nescafe
- Kawa z ekspresu duża
- Espresso
- Herbata Lipton z cytryną
Napoje zimne
- Sok cappy (różne smaki) 0.2l
- Napoje gazowane: Coca-cola, Fanta, Sprite 0.2l
- Woda mineralna (gazowana, niegazowana) 0.5l
- Napój Tymbark (różne smaki) 0.3l
- Nestea 0.2l
Alkohole
- Piwo beczkowe 0.3l, 0.5l
- Piwo butelkowe 0.3l, 0.5l
- Wino białe/czerwone 0.15l, 0.75l
- Wódka Sobieski 30ml, 0.5l
- Wódka Finlandia 30ml, 0.5l
- Ballantines 30ml